GDPR - Izjava o zasebnosti

Spletno mesto DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice se zavezuje, da bo ščitilo vašo zasebnost in razvijalo tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno spletno izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta www.dom-jesenice.si soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi. Ta izjava o varovanju zasebnosti velja za spletno mesto www.dom-jesenice.si.

Lastnik in zbiratelj/upravljalec podatkov spletnega mesta je:

DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice, Ulica staneta Bokala 4, 4270 Jesenice, Slovenija
Odgovorna oseba: 
Mojca PAVŠIČ, univ.dipl.soc.del.

Zbiranje osebnih podatkov

DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice na tem spletnem mestu zbira naslednje podatke:

  •   Ime in Priimek
  •   E-naslov
  •   Telefonsko številko

Spletna stran DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice lahko samodejno (preko spletnega orodja Google analitika) zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika.
Med te podatke sodijo:

  •   naslov IP
  •   vrsta brskalnika
  •   imena domen
  •   čas dostopanja
  •   naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani.


DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta. 

Kontaktni modul za sporočila

Preko kontaktnega modula sprejemamo vaša vprašanja in sporočila. Zbirajo se naslednji podatki:

  • E-naslov
  • Ime in priimek (opcijsko) 
  • Telefonska številka (opcijsko)

Te podatke dobimo na naš e-naslov in jih ne shranjujemo, ampak jih po zaključeni obdelavi vašega vprašanja izbrišemo.

Uporaba, način in namen obdelave osebnih podatkov

DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice zbira podatke na spletni strani z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev. DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

  •   za namen internih tržnih raziskav
  •   obveščanja strank o novostih na spletni strani oz. v našem domu

Z uporabo spletnega mesta www.dom-jesenice.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi splošnimi pogoji poslovanja, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice pridobljenih podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo posredoval tretjim-nepooblaščenim osebam. 

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila pridobljena.

Pravice uporabnika 

Uporabnik spletnega mesta DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice  lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.dom-jesenice.si pa lahko naslovi tudi na naš elektronski naslov ali preko kontaktnega obrazca. 
Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:

Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, R.Slovenija,  https://www.ip-rs.si

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Vsi, na kakršen koli v tej izjavi navedeni način pridobljeni podatki so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bomo strogo varovali ter naredili vse, da preprečimo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.  Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice ne odgovarja za pravilnost s strani uporabnikov vnešenih podatkov. 

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem 

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. DOM UPOKOJENCEV Dr. Franceta Bergelja Jesenice osebne podatke  lahko posreduje zaupanja vrednim poslovnim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:
pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, preiskovalni organi ipd.). 

Vsi poslovni partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo. 

Povezava z družbenimi omrežji

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite ob prvem prihodu na naše spletno mesto ali v nastavitvah posameznega brskalnika.

Zahtevajte izbris svojih podatkov

V kolikor želite, da odstranimo-zbrišemo vaše osebno podatke, ki ste nam jih kakorkoli posredovali, lahko to storite tako, da podate zahtevo za izbris podatkov preko obrazca za pošiljanje sporočil na strani Kontakt (pod temo izberite Izbris podatkov).