Vizija ustanove

Vizija Doma je postati gerontološki center, ki je dobro prepoznaven in ugleden center oskrbe starejših z dolgoletno tradicijo, ki je osnovan na socialnem modelu oskrbe in stanovalcem omogoča kvalitetno bivanje ter jim zagotavlja individualnost, samostojnost, zasebnost, domačnost, občutek varnosti in socialne vključenosti.   Več >

Naše poslanstvo

Poslanstvo Doma je usmerjeno v zagotavljanje celovite in kakovostne skrbi za starejše, ki temelji na spoštovanju človekovega življenja in dostojanstva.

Nudimo bivanje, oskrbo, zdravstveno nego, fizioterapijo, delovno terapijo, dnevno varstvo ter oblike začasnega varstva. Delo s stanovalci je osnovano na konceptu udeleženosti uporabnikov in partnerskega odnosa.  Več >

Dom dr. Franceta Bergelja

Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice je javni socialno varstveni zavod, namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb.

Z delovanjem je začel v letu 1940, ko je bila zgrajena prvotna stavba s kapaciteto  50 postelj. Dom je bil takrat namenjen revnim in bolnim občanom, ki niso mogli živeti sami, sorodniki pa zanje niso zmogli poskrbeti.

Preberi več >

 

»Misliš, da si dosegel meje svojih možnosti in glej, pritečejo nove sile. Prav to je življenje.« 
(Franz Kafka)

Podatki

DOM UPOKOJENCEV
Dr. Franceta Bergelja Jesenice

Ulica Staneta Bokala 4, 4270 Jesenice

 +386 4 5834 100
 +386 4 5834 120
 info@dom-jesenice.si