16

Trenutna situacija v našem Domu terja drugačen način dela. Stanovalci se zaradi svoje varnosti zadržujejo po svojih oddelkih, kjer se kljub temu vsakodnevno izvajajo različne aktivnosti.

Stanovalci Gospodinjske in Sončne enote se lahko vključujejo na vsakodnevno telovadbo, kjer izvajajo različne vaje za krepitev in sproščanje telesa. Poleg tega lahko prisluhnejo branju knjig na Bralni urici kateremu sledi tudi pogovor o prebrani temi in njihovih vtisih, spominih.

Tekmujejo lahko pri raznih družabnih igrah, kot so: Tombola, talni pikado, balinanje, človek ne jezi se, domine,… Pri tem se izkažejo za izredno tekmovalne in se hkrati veselijo uspehov vsakega izmed njih.

Občasno lahko pomagajo pri gospodinjskih aktivnostih. Nekateri radi poprimejo za metlo in pometejo balkon, saj se nabere kar nekaj odpadlega jesenskega listja.

Za dobro voljo stanovalcev poskrbimo tudi s poslušanjem glasbe, ki jo imajo radi. Ob tem lahko tudi zapojejo, zaplešejo ali zaigrajo na enostavne inštrumente.

Stanovalci se naštetih aktivnosti radi udeležujejo, saj jim je na ta način omogočeno druženje, pogovor, izražanje svojega mnenja, ohranjanje psihofizične kondicije. Velikokrat izvejo kaj novega, krepijo svoje spretnosti in kakovostno preživljajo svoj prosti čas. Mnogokrat pridobijo nova spoznanja tudi zaposleni, ki z njimi sodelujejo.

V družbi nam je vedno prijetno, veselo in nikoli ni dolgčas.

Kategorija objav: Obvestila in novice
Možnosti: Pošlji | Preglej | Komentarji (0) RSS comment feed

Komentarji

Novica še nima komentarjev.

Oddaj komentar

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo komentar.