Izlet stanovalcev v staro mestno jedro Radovljice

Izlet stanovalcev v staro mestno jedro Radovljice

V juniju 2019 smo se odpravili na letni domski izlet. Tokrat smo si izbrali voden ogled starega mestnega jedra Radovljice in obiskali smo gostišče Lectar.

Vse tri dni smo se kmalu po zajtrku z mestnim avtobusom odpeljali proti Radovljici. Tam smo z vodičko spoznavali zanimivo zgodovino Radovljice, njen nastanek in življenje njenih prvotnih prebivalcev. Kljub vročim poletnim dnevom, smo lahko, ob poslušanju vseh zanimivosti, uživali v senci in opojnem vonju cvetoče mestne lipe. Občudovali smo staro baročno in renesančno arhitekturo, se spustili do razgledne točke in se nato lačni odpravili na kosilo v zelo znano gostišče Pri Lectarju. Gostišče ima tradicijo v izdelovanju lectovih src. Svojo dejavnost so nam tudi predstavili in nas pogostili z odličnim kosilom na njihovem čudovitem vrtu. Za konec pa nam je »mladi lectar« zaigral nekaj poskočnih melodij na harmoniko, pridružili pa smo se mu z navdušenim petjem in glasnim vriskanjem.

Obilica dobre volje in petja sta nas spremljala tudi na poti proti domu, kajti bili smo polni lepih vtisov in nepozabnih doživetij.

Pri izvedbi izleta so nam bili v neizmerno pomoč prostovoljci, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Veliko naših stanovalcev namreč uporablja različne pripomočke pri hoji zato je bilo potrebno, da ima vsak svojega spremljevalca. Na ta način smo uspešno izpeljali vse tri izlete.

Več slik na tej povezavi >

Novico objavila: Obvestila in novice, 11 jul, 2019
Možnosti: Pošlji | Preglej | Komentarji (0) RSS comment feed |

Komentarji

Trenutno ni komentarjev. Bodite prvi !

Oddaj komentar

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo komentar.